Συνταγές
Τραγανές φλογέρες με μανταρίνι – μια πανεύκολη συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Gianna Tzoyvarakoy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό μανταρίνια μόνο την φλούδα
-2 κούπες αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένα
-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-2 κούπες ζάχαρη
-3/4 κούπας βιτάμ ή βούτυρο
-λίγο βούτυρο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φλούδες 10 λεπτά.
Τις κόβουμε στο μπλέντερ.
Σε ενα μπολ τον πουρέ μανταρινιού, την ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, την αμυγδαλόψιχα, τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 12 εκατοστών, βουτυρώνουμε και βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα και τυλίγουμε φλογέρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις κρυώσουν τα ζαχαρώνουμε με λίγο άχνη.
Η συνταγή είναι από Gianna Tzoyvarakoy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Η πιο τέλεια συνταγή για Δίπλες που υπάρχει
Η εκτέλεση είναι από κ. Lena Skouteri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-5 αυγά
-2 κτσ. λάδι
-2 κτσ. ζάχαρι
-4 βανίλιες
-500 γρ. γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσει και να μην μυρίζει το αυγό, ρίχνουμε το λάδι και την μαρέγκα σιγά- σιγά, στη συνέχεια το αλεύρι λίγο- λίγο.
Κάνουμε μια ζύμη, την αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένη και μετά κάνουμε 5 μπαλάκια, και ανοίγουμε φύλλα σε λαδόκολλα. Μόλις φτιάξουμε 5 φύλλα πολύ λεπτά κόβουμε λωρίδες.
Τα αφάνουμε στην άκρη, βάζουμε στο τηγάνι καλαμποκέλαιο και μόλις κάψει, ρίχνουμε μία- μία λωρίδα και την γυρίζουμε με το πιρούνι κυκλικά.
Τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
-500 γρ. νερό
-500 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. μέλι, φλούδα πορτοκαλιού
-2 στικ κανέλα
Περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με καρυδόψυχα και κανέλα.
Η εκτέλεση είναι από κ. Lena Skouteri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.