Συνταγές
Ένα απλό αλλά πολύ γευστικό γλυκό που σε βγάζει ασπροπρόσωπο/η όλες τις φορές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα τύπου Digestive η πτί μπερ ότι έχετε τα αλέθουμε τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα περιχύνουμε με 1 κύπελο βιτάμ soft λιωμένο.
Κρέμα:
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο (Αν είναι απλό το ζαχαρουχο Καθόλου δεν πειράζει ότι αρέσει στον καθένα!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τα μπισκότα στα μπολάκια και ρίχνω και την κρέμα μου αφού τα έχουμε χτυπήσει στο μίξερ..
Από πάνω έβαλα τριμένη σοκολάτα!
Στο τσακ μπάμ έχεις ένα ωραίο γλυκάκι με 4 μόνο υλικά.
* αν βάλετε και λίγη μαρμελάδα απο πάνω αντί για σοκολάτα έχετε υπέροχο και ελαφρύ τσιζ κέικ
** πιο όμορφο είναι με το απλό ζαχαρούχο και 2 κυπελλάκια γιαούρτι στραγγιστό! Βάλτε ξύσμα λεμονιού και το πάτε σε άλλο επίπεδο το γλυκό!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για τη πιο εύκολη σοκολατένια κρέμα
Νόστιμη συνταγή από Helena’s Greek cooking
Υλικά για 8 φορμακια
500 ml γάλα καρύδας η ότι γάλα θέλετε
40 γρ. Κορν φλαουρ η νισεστε
300 γρ. Σοκολάτα γάλακτος η κουβερτούρα (χρησιμοποίησα Παυλίδης Υγείας, 2 με γέμιση και μια σκέτη)
Για τα ζαχαρωτά:
6 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανάβουμε το μάτι. Θα κάνουμε μια κρέμα σοκολατένια.
Ρίχνουμε με κουτάλι στα φορμακια και αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Αφου κρυώσει η κρέμα, κάνουμε τα ζαχαρωτά. Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μέτριο να κάνουμε την καραμέλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά αφού γίνει ρευστή. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να πηζει, πάνω σε χαρτί ψησίματος, κάνουμε με κουτάλι ότι σχέδιο θέλουμε.
Αφήνουνε 15 λεπτά να κρυώσει και αφαιρούμε με προσοχή. Αδειάζουμε τις κρέμες σε ένα δίσκο και δισκοσμουμε με ένα ζαχαροτο.
Νόστιμη συνταγή από Helena’s Greek cooking