Συνταγές
Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΑΓΩΤΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
Παντεσπάνι
-5 αυγά (χτυπάμε τα ασπράδια χώρια.)
-1 κούπα ζάχαρη(125 γρ)
-1 κούπα αλεύρι(155 γρ)
-2 κάψουλες βανιλίνη
-1 κ.γ. Baking powder
-(προαιρετικά) ξύσμα από 1 λεμόνι
-1 πρέζα αλάτι
Σαντιγί
-1 κουτί σαντυγί μορφάτ κρύο (1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο)
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
-1 κτσ κονιάκ(προαιρετικά)
-Φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, ρίχνοντας σε ένα μπώλ τα 5 αυγά, την 1 κούπα ζάχαρι και ανακατεύουμε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν θα προσθέσουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμα.
Σε ένα άλλο μπωλ, θα βάλουμε 1 κούπα αλεύρι, 2 κάψουλες βανιλίνη και θα ανακατέψουμε με τον αναδευτήρα.
Αδειάζουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο του δεύτερου μπωλ στο πρώτο, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με τη μαρίζ, έως ότου να δημιουργήσουμε μία ζύμη αρκετά πηκτή.
Σε μία φόρμα ψησίματος στρογγυλή κατά προτίμηση, και διαμέτρου περίπου 22 έως 24 εκατοστά, βάζουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Αυτό το παντεσπάνι που έχουμε φτιάξει, είναι καλό να το αφήσουμε για ένα βράδυ ώστε να δέσει και να στεγνώσει καλά.
Θα βάλουμε την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25 έως 30 λεπτά.
Αφού κρυώσει μετά το ψήσιμο, θα το κόψουμε με το ειδικό πριονάκι κατά πλάτος και θα φτιάξουμε έτσι ουσιαστικά δύο όμοιες πίτες από παντεσπάνι.
Σε ένα μπώλ, θα ρίξουμε την σαντιγύ μορφάτ η οποία πρέπει να είναι κρύα, 1 βανίλια, και θα ανακατέψουμε καλά με το μίξερ για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια θα ρίξουμε αργά το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας έως ότου πετύχουμε μία αφράτη κρέμα.
Θα το αφήσουμε στο ψυγείο να δέσει λίγο.
Τώρα θα απλώσουμε με ένα κουτάλι επάνω στη μία πίτα από το παντεσπάνι, το σιρόπι από την κονσέρβα κομπόστας και στη συνέχεια θα απλώσουμε ομοιόμορφα επάνω στο παντεσπάνι την κρέμα που φτιάξαμε. Αφού ισιώσουμε την κρέμα, θα βάλουμε τις φέτες από την κομπόστα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Το επόμενο βήμα είναι να απλώσουμε μία νέα στρώση από την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια στο παντεσπάνι.
Παίρνουμε τώρα τη δεύτερη πίτα από το παντεσπάνι και με ένα κουτάλι απλώνουμε επάνω του σιρόπι από την κομπόστα, ώστε και αυτό το δεύτερο κομμάτι να μαλακώσει.
Αυτό το δεύτερο κομμάτι κατόπιν, θα το απλώσουμε ανάποδα επάνω στην πρώτη και το πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας ώστε να καθήσει καλά. Με τη μαρίζ θα βάλουμε κρέμα σε όλη την επιφάνεια της και θα την απλώσουμε. Θα συνεχίσουμε, με τη μαρίζ να καλύψουμε με την κρέμα όλη την επιφάνεια του γλυκού και θα το βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 1 έως 2 ώρες.
Συνεχίζοντας, θα πάρουμε το γλυκό από το ψυγείο και θα πασπαλίσουμε με τη μαρίζ στα πλαινά του τα φιλέ αμυγδάλου.
Το επάνω μέρος της τούρτας, μπορείτε να το στολίσετε ανάλογα με την επιθυμία σας.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes