Γλυκα
Η Σοκολατόπιτα της ευτυχίας! Εύκολη και πεντανόστιμη!
Εάν σου αρέσει η σοκολάτα τότε βάλε στο πρόγραμμα να φτιάξεις αυτή την σοκολατόπιτα! Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για την σοκολατόπιτα
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
150 ml. λάδι
150 ml. γάλα
3 κουταλιές κακάο
1 μπέικιν
2 βανίλιες
για το σιρόπι
3 κουταλιές κακάο
200 γρ. ζάχαρη
250 ml. γάλα
100 ml. λάδι
EKTEΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας σε ένα μπωλ τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπωλ το λάδι και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Έπειτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέηκιν, τις βανίλιες και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ να γίνει η ζύμη.
Παίρνουμε μία φόρμα ψησίματος και αφού την βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε καλά, αδειάζουμε την ζύμη και την απλώνουμε με τη μαρίζ.
Βάζουμε την φόρμα στο φούρνο, στους 170 βαθμούς έως ότου να κάνει κρούστα η ζύμη. Ελέγχουμε το σωστό ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα την οποία βυθίζουμε στην ζύμη. Καλό ψήσιμο, σημαίνει πως δεν μένουν υπολλείματα ζύμης επάνω στην οδοντογλυφίδα.
Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του σιροπιού. Σε ένα κατσαρολάκι που το έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα, βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα, και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου να γίνει το σιρόπι. Αφήνουμε την σοκολατόπιτα μετά το ψήσιμο να κρυώσει και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Με μία κουτάλα, αδειάζουμε το ζεστό σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας.
Αφήνουμε για 3 ώρες, ώστε να ποτίσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό.
Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να σερβίρετε.
Δες την εκτέλεση βήμα βήμα στο βίντεο παρακάτω:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Εδώ θα βρείς και άλλες συνταγές για σοκολατόπιτα!