Συνταγές
Ζουμερή σοκολατόπιτα το απόλυτο κέρασμα
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1 πλάκα βούτυρο βιταμ 2 κούπες ζάχαρη 1 1/2 κούπα κακάο μια κούπα ζεστό νερό 3 αυγά 1 βανίλια 1 κούπα αλεύρι φάριναπ 1 κ.γ μπεικιν στη μύτη αλάτι….για το γλασο 1 κουβερτούρα και λιγο γάλα!
Εκτελεση:
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε βιταμ ζάχαρη βγαζουμε από φωτιά και Ρίχνουμε κακαο και το ζεστό νερο.
αφου λιώσουν καλά γεμίζουμε μια κουπα με αυτό το μείγμα και την βάζουμε στην ακρη.
Χτυπάμε αυγά βανίλια μπεικιν αλεύρι αλατι στο μιξερ, προσθετουμε το υπόλοιπο μείγμα από το κατσαρολάκι
ψήνουμε σε βουτυρωμενο ταψι για 20′ στους 180 °C κάνουμε το γλασο με κουβερτούρα λιγο γάλα και κείνη την κούπα με μείγμα που είχαμε στην ακρη..αφου κρυώσει κοβουμε και σιροπιαζουμε
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με ζαχαρούχο και κομμάτια σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστιάννα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 βιτάμ
250 γρ ζαχαρούχο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί
30 γρ κονιάκ
1 φαρίνα
4 αυγά αυγά
Κομμάτια σοκολατας
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βουτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα.
2. Προσθέτουμε τα αυγά διαδοχικά μέχρι να ενσωματωθούν. Έπειτα τον χυμό πορτοκαλί .
3. Όσο ανακατεύονται τα υλικά Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 2-3 λεπτά . Προσθέτουμε το κονιάκ στα τελευταία δευτερόλεπτα .
4. Κοσκινίζουμε το αλέυρι με το μπεικιν και το αναμειγνύουμε με μια μαριζ.
5. Ενσωματώνουμε τα κομμάτια σοκολατας .
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 για 50-55 λεπτά . Ελέγχουμε με το μαχαίρι
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστιάννα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.