Συνταγές
Ζουμερή και αρωματική πορτοκαλόπιτα – αμυγδαλότουρτα με βελούδινη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για την πορτοκαλόπιτα
100γρ.βούτυρο αγελαδινό
1 1/2 φλ του τσαγιού ζάχαρη
7 μεγάλα αβγά (χωρισμένα κρόκους- ασπράδια)
2 πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και πολτοποιημένα
300γρ.αμυγδαλόψιχα ωμή αλεσμένη σε πούδρα(χωρίς τη φλούδα)
4 κ.σ σιμιγδάλι χοντρό
1 και 1/2 κουταλάκι κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλατι
Για τη κρέμα
6φλ.γάλα πλήρες
5κ.σ κορν φλαουρ
8κ.σ ζάχαρη
2 βανιλιες
2 αβγά
2κ.σ βούτυρο
1/12 κ.γ μπεικιν παουντερ
Για το σιρόπι
2φλ.ζάχαρη
2φλ. νερό
1κ.γ χυμό λεμονιού
Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκιναμε βραζοντας τα πορτοκαλια σε αρκετο νερακι για 15 λεπτα.
Χυνουμε το νερο και βαζουμε καθαρο και βραζουμε παλι για αλλα 10 λεπτα.
Με αυτον τον τροπο στην ουσια ξεπικριζουμε το πορτοκαλι.
Το κοβουμε κομματια αφαιρουμε τα κουκουτσια και αλεθουμε στο μουλτι.
Σε ενα αλλο κατσαρολακι βαζουμε τα υλικα για το σιροπι και βραζουμε για 3-4 λεπτα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
Ξεκιναμε το κεικ.
Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι σε δυνατη ταχυτητα.
Τη βαζουμε σε ενα λεκανακι για αργοτερα.
Στον καδο χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να απρισει και σιγα σιγα ενσωματωνουμε τους κροκους.
Χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει.
Παραλληλα βαζουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε (αμυγδαλοψυχα σιμιγδαλι , μπεικιν) .
Αφου εχει αφρατεψει το μειγμα των αβγων ριχνω ουμε την πουλπα του πορτοκαλιου χτυπαω 1-2 λεπτα και ριχνουμε και τα στερεα υλικα αναδευοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τελος ενσωματωνουμε την μαρεγκα με απαλες κινησεις με μια μαριζ χειροκινητα
Δε θελουμε να χασει τον ογκο.
Βουτυρωνουμε ενα ταψακι 30 εκ.και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα περιπου.
Βγαζουμε απο το φουρνο και το σιροπιαζουμε καυτο με το κρυο σιροπι.
Ετοιμαζουμε την κρεμα.
Βαζουμε το γαλα ,τη ζαχαρη και τις βανιλιες να καψουν (κραταμε απο τα 6φλ γαλα το ενα για να διαλυσουμε το κορν φλαουερ σε ενα μπολ μαζι με τα αβγα)
Ριχνουμε λιγο καυτο γαλα στο μειγμα των αβγων (για να ζεσταθουν) και τα ριχνω στο καυτο γαλα,ανακατευοντας μεχρι να πηξει η κρεμα.
Στο τελος ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε και τελος το μπεικιν παουντερ.
Θα δειτε την κρεμα να αφριζει
Ο σκοπος μας ειναι αυτος
Ανακατευουμε διαλυωντας απαλα το μπεικιν στην επιφανεια της κρεμας και στη συνεχεια με κυκλικες κινησεις ενσωματωνουμε μεσα.
Η κρεμα με αυτο τον τροπο γινετε αφρατη
Ριχνετε την κρεμα επανω στο γλυκο
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθει.
Χτυπαμε κρεμα γαλακτος σε σαντιγί και στολιζουμε με φιλε αμυγδαλου και ξυσμα πορτοκαλιου
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.