Συνταγές
Ζουμερές ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω στη μέση στίβο να φύγουν οι σπόροι και τα υγρά και τρίβω.
Βράζω για 40 με 45 λεπτά περίπου ξαφρίζοντας .
5 λεπτά πριν την βγάλω από την φωτιά
ρίχνω μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη μία κουταλιά της σούπας αλάτι και Γύρω στα 70 γρ ελαιόλαδο.
Αυτά τα υλικά είναι για 8 με 9 βάζα
Έχω αποστιροση τα βάζα γεμίζω και γυρίζω ανάποδα.
Όταν κρυώσει τις τοποθετο στο ντουλάπι.
*Μπορείς να βάλεις στέβια !!! Είναι συντηρητικο συστατικό
**Αφού τα πλένω καλά τα στεγνώνω και τα βάζω σε ένα ταψί μαζί με τα καπάκια όχι κλειστά δίπλα.
Ανάβω το φούρνο αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
ζεστά και τα δύο ξέρω εγώ και τα αναποδογυρίζουμε.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Γλυκόξινη σάλτσα
Υλικά
1 κομμάτι τζίντζερ
3 πιπεριές τσίλι
6 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπαςσάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το τζίτζερ και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τσίλι, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το μαραθόσπορο.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το μείγμα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο: