Φαγητα
Ζουμερά όπως πρέπει να είναι τα γεμιστά της γιαγιάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε τα αγαπημένας σας γεμιστά..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
8 ντομάτες μέτριες
8 πιπεριές μετρίου μεγέθους
2 πατάτες
2 μελιτζάνες
2 Φλωρίνης
λίγο αρακά ή μπάμιες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
δυόσμος
καρότο
σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμύδι φρέσκα
400 γρ.ρύζι περίπου Καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Αλέθουμε στο multi τον μαιντανό, το δυόσμο, το καρότο και το σκόρδο.
Στη συνέχεια αλέθουμε στο multi το εσωτερικό από τις ντομάτες και το αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα με ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρι, ρίγανη και πάπρικα. Προσθέτουμε το μίγμα από τον μαιντανό, το δυόσμο, το καρότο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε το ρύζι, αφού το έχουμε πλύνει και σουρώσει.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, και βράζουμε ανακατεύοντας έως ότου το μίγμα να πάρει βράση, οπότε και σβήνουμε την κουζίνα.
Βάζουμε σε ένα ταψί τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τον αρακά και τα γεμίζουμε με το μίγμα από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε από πάνω τους λίγο αλάτι, ελαιόλαδο, και ένα ποτήρι από τον χυμό των ντομάτων ή νερό.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 250 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για “γεμιστά “ και κάντε Εγγραφή στο κανάλι :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού