Ξεχωριστα
Ζεστά και νόστιμα Μπουρεκάκια κουρού! Τα πιο νόστιμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σπιτική και πολύ νόστιμη συνταγή για μπουρεκάκια με ζύμη κουρού! Ζεστά και αχνιστά είναι ακόμα πιο νόστιμα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα παγωμένο νερό
2 κ.σ. ξύδι
2 αβγά
1 κρόκο αβγού με λίγο νερό για την επικάλυψη
αλάτι
λαδόκολλα
1 κομμάτι φέτα τυρί
1 αβγό
πιπέρι
ρίγανη
λεπτές φέτες κόκκινη και πράσινη πιπεριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε και ρίχνουμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το ξύδι, και το παγωμένο νερό. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, το αδειάζουμε κατόπιν στο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το μπέηκιν, ανακατεύουμε και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι. Δουλεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά έως ότου να γίνουν ζύμη. Αλευρώνουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Τρίβουμε με τα χέρια μας ένα κομμάτι τυρί φέτα σε ένα άλλο μπολ, σπάμε και ρίχνουμε ένα αυγό. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι, συμπληρώνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε τα υλικά.
Στρώνουμε σε μία λαμαρίνα, λαδόκολλα.
Παίρνουμε ποσότητα από την ζύμη με τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Την βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο και την πιέζουμε να γίνει σαν φύλλο. Βάζουμε στο φύλλο με το κουτάλι, ποσότητα από το μίγμα με το τυρί. Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας μέσα του το μίγμα και με ένα ποτήρι κόβουμε την περίσσεια ποσότητα από το φύλλο.
Έτσι, έχουμε φτιάξει το πρώτο μπουρεκάκι, το οποίο βάζουμε στη λαμαρίνα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία έως ότου να γεμίσουμε τη λαμαρίνα με μπουρεκάκια.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι ένα κρόκο αυγού και ελάχιστο νερό, τα ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπουρεκάκια.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Μετά και από το ψήσιμο, τα μπουρεκάκια κουρού είναι έτοιμα!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris