Συνταγές
Η πιο νόστιμη απ’ όλες! Δεν περισσεύει κομμάτι για την επόμενη μέρα.
Σήμερα φτιάχνουμε σε ελάχιστο χρόνο μία αφράτη και τραγανή ζαμπονοτυρόπιτα που θα σου αρέσει σίγουρα. Δοκίμασε να την κάνεις στις επόμενες ημέρες!
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 ml. γάλα
100 ml. ανθρακούχο νερό, (σόδα)
50 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπέικιν
2 κτσ. αλεύρι γοχ.
Αλάτι
250 γρ. κίτρινο τυρί
250 γρ. αλλαντικά
Σουσάμι
Εκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε τα αυγά και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το ανθρακούχο νερό και το λάδι.
Στην πορεία, προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι, αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν χυλός.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες και απλώνουμε την μισή ποσότητα σε λαδωμένο ταψί 34×28 εκατοστά.
Περιχύνουμε με το μισό χυλό και τοποθετούμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και τα αλλαντικά της επιλογής μας.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και απλώνουμε το χυλό.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Τέλος, ελέγχουμε αν έχει πάρει χρώμα η ζαμπονοτυρόπιτα στο κάτω μέρος πριν σερβίρουμε.
Σου άρεσε η συνταγή; Θα άλλαζες κάτι στη γέμιση της; Γράψε μου στα σχόλια !