Συνταγές
Συνταγή για να φτιάξετε εύκολο σπιτικό ψωμί 40-40-40
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
[δηλ. 40 δευτερόλεπτα το νερό στον βραστήρα για να φτάσει στη θερμοκρασία των 40 βαθμών και 40 λεπτά για το πρώτο φούσκωμα].
1050 γρ. αλεύρι + 3 κΤγ. αλάτι, ανακατεύω, + 17 γρ. μαγιά + 3 κτγ. ζάχαρη, + 710 γρ. ζεστό νερό 40 βαθμών, ανακάτεμα και ζύμωμα, εγώ το έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα 15 λεπτά μόνο ζύμωμα, στο τελευταίο λεπτό ρίχνω 7 κτσ. ελαιόλαδο.
Το αφήνω να φουσκώσει στο φούρνο στους 30 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά. Μετά το διπλώνω 2-3 φορές απάνω σε αλεύρι ολικής και το χωρίζω σε 1 μέρος από 650 γρ., 1 μέρος από 700 γρ. για να ταιριάζουν στις φόρμες για τα ψωμιά, και το υπόλοιπο το κάνω 4 κουλούρια γεμιστά με ελιές και cottage cheese, και με κασέρι και φέτα κατσικίσια.
Αφήνω στο φούρνο στους 30 βαθμούς να φουσκώσουν για 1 ώρα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν τα βγάλω, τα σκεπάζω με μία πετσέτα για να μη χάσουν την υγρασία τους.
Η Συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!