Συνταγές
Εύκολο σπιτικό ψωμί με λιναρόσπορο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 κούπα νερό + 1/3 της κούπας νερό
2 φλιτζάνια άσπρο αλεύρι
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σίκαλης
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την επιφάνεια
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Πλένουμε τους λιναρόσπορους, τους βάζουμε σε ενα μπολάκι με νερό και τους αφήνουμε για 6 ώρες.
Σε ενα μπόλ βάζουμε τα ολα τα αλεύρια και τη μαγιά και ανακατεύουμε.Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι και τους σπόρους λιναριού που έχουμε στραγγίσει.Ρίχνουμε την μια κούπα νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτωντας λίγο λίγο το υπόλοιπο νερό.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Την ξεφουσκώνουμε την ζυμώνουμε ξανά και πλάθουμε τα ψωμιά μας και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Όταν τα ψωμιά αρχίσουν να ροδίζουν, χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.