Συνταγές
Εύκολο παγωτό με γεύση καϊμάκι! Δεν υπάρχει αυτό το παγωτό!! Το λατρεύω!! κι όσοι το ‘χουν δοκιμάσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο
1 Ermol (σαντιγί στο τσιγκινο κουτάκι)
2 κουταλιές μέλι για να μην πιάσει κρυστάλλους το παγωτό
2 – 3 κουταλιές σούπας βανίλια (υποβρύχιο με γεύση μαστίχας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ χτυπάμε πρώτα το Ermol.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο..(Να είναι παγωμένα) χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά και ρίχνουμε το μέλι και την μαστίχα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρι..
*Θα το βάλετε σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι και θα το ζεστάνετε σε αρκετά χαμηλή φωτιά για να μην σας καεί.
Θα το ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει ελαφρώς ρευστή και μετά θα το προσθέσετε μέσα στο μίγμα.
τοποθετούμε σε μπολ με στρώσεις σιρόπι βύσσινο και βάζουμε στην κατάψυξη
** είναι πολύ γευστικό όμως δεν είναι καιμάκι είναι παγωτό μαστίχα, το καιμακι γίνεται με σαλέπι.
Συνταγή της κ. Σαμίου!!!
Η Εκτέλεση είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραίο σπιτικό παγωτό – καλή σας απόλαυση!
Η Συνταγή είναι από κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1000ml φυτική σαντιγί ,
1κουτι γάλα εβαπορε,
1,1/2 κουτί ζαχαρούχο,
3 βανίλιες,
1,1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα ,
σταγόνες σοκολάτας γάλακτος,
μπισκοτάκια κουκις,
σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
βάζουμε την σαντιγί το ζαχαρούχο το εβαπορε στην κατάψυξη για μισή ώρα αφού περάσει η μισή ώρα χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο μετά ρίχνουμε το εβαπορε
Στο τέλος το φρέσκο γάλα με τις βανίλιες βάζουμε στο τάπερ σιρόπι σοκολάτας μίγμα παγωτού κουκις σταγόνες σοκολάτας ξανά μίγμα παγωτού σιρόπι σοκολάτας κουκις και πάλι μίγμα παγωτού θελει δύο τάπερ ότι βαζούμε στο ένα βάζουμε και στο άλλο
Στο τέλος βάζουμε κουκις και σιρόπι σοκολάτας τα βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από τρεις ώρες τα χτυπάμε να αφρατεψουν για να μην πιάσουν πάγο σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας η καραμέλας
Η Συνταγή είναι από κ. Ασπα φλωρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.