Συνταγές
Εύκολη και γρήγορη πορτοκαλόπιτα που βγαίνει πολύ απολαυστική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 βανιλάκια
1 κτσ. μπέικιν
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 πακέτο φύλλο κρούστας ψιλό 450 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Το κόβουμε με τα χέρια μας κομματάκια, στο φούρνο στους 70 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, γυρνάμε τα κομμάτια φύλλου συχνά τα πάνω κάτω να πάρουν όλα χρώμα-αυτό είναι που κάνει ωραία την πορτοκαλόπιτα).
Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Βράζουμε 10 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε μπωλ. Χτυπάμε με το μίξερ 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φύλλα τα οποία έχουμε αφήσει να κρυώσουν. Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε με λίγο καλαμποκέλαιο ένα πυρέξ. Ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα περίπου μισή ώρα να πάρει χρώμα.
Σιροπιάζουμε.
Μόλις πιεί το σιρόπι σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αφράτο μυρωδάτο κέϊκ πορτοκαλιού με πινελιές σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργια Πεππε-Μητσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φαρίνα με γεύση πορτοκάλι
1 βιτάμ με γιαούρτι
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα & 1/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι & ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βιτάμ να αφρατέψει και ρίχνουμε σταδιακά ένα αυγό και λίγη ζάχαρη και τέλος ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκαλί το ξύσμα σιγά- σιγά το γάλα με τη φαρίνα.
Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες γάλακτος και ψήνουμε το κέϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στην αντίσταση.
Και για βραδινό πιτούλες με αλεύρι καλαμποκιού, φιλέτο κοτόπουλο, πατάτες τηγανιτές, ντοματίνια και σως από γιαούρτι, άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
Η συνταγή είναι από κ. Γεωργια Πεππε-Μητσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.