Συνταγές
Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια κουρού – το ιδανικό κολατσιό για το σχολείο
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σουμελίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ.βιτάμ
250 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ.σπορέλαιο
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει, περίπου 1 κιλό)
Γέμιση
τυρί φέτα
τυρί Φιλαδέλφεια
αυγό
αυγό για άλλειμα
σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με το αλάτι και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μπαλάκια των 40 – 45 γρ.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το χέρι μας και βάζουμε μέσα την γέμιση.
Κλείνουμε περιμετρικά και πατάμε λίγο με το πιρούνι.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200° για 20 – 25 λεπτά. – στις αντιστάσεις
* Η δόση βγάζει 36 τυροπιτάκια.
** Την ζύμη την πλάθουμε με το χέρι.Μόνο το βιτάμ χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σουμελίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.