Γλυκα
Εύκολα, αφράτα μπισκότα με μήλο, για τον καφέ με τους φίλους μας!
Πολύ νόστιμα μπισκότα με μήλο και καρύδια για να τα απολαύσετε με τον καφέ σας! Δοκιμάστε τα !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
100 γρ. βούτυρο, κρύο
130 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ. γάλα
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
60 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
120 γρ. μήλο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, αδειάζοντας στον κάδο ενός μίξερ το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, τα χοντροσπασμένα καρύδια, το γάλα, το αυγό, και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό έως ότου η ζύμη που θα παραχθεί να κολλήσει γύρω από το φτερό του μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατεύουμε έως ότου να ενσωματωθεί και αυτό στη ζύμη. Κατόπιν με μία σπάτουλα, αφαιρούμε την ζύμη από το φτερό του μίξερ αφήνοντάς την στον κάδο. Καλύπτουμε με μεμβράνη τον κάδο και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε σε μία λαμαρίνα ψησίματος λαδόκολλα. Μετά από την μία ώρα, βγάζουμε τον κάδο από το ψυγείο και με τα χέρια μας παίρνουμε ποσότητα ζύμης την οποία πλάθουμε σε μορφή μεγάλου καρυδιού, φτιάχνοντας έτσι τα μπισκότα μας τα οποία βάζουμε στη λαμαρίνα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Βάζουμε τα μπισκότα στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά στον αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Μετά και από το ψήσιμο, τα μπισκότα μας είναι έτοιμα προς σερβίρισμα!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Δες κι άλλες συνταγές για μπισκότα με μήλο!