Συνταγές
Επιτέλους και μια κανονική καρμπονάρα και από αύριο δίαιτα! Μοσχοβολάει νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
250γρ. linguini ή spaghetti no6
3 κρόκους αυγών + 1 αυγό ολόκληρο
150γρ. πεκορίνο τριμμένο στο ψιλό μέρος του τρίφτη
150γρ. πανσέτα χοιρινή ξεροψημμένη και κομμένη σε φετάκια
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο αρκετό (κατά βούληση)
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε ελαφρά την ψιλοκομμένη πανσετούλα μας. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με το τριμμένο πεκορίνο
(κρατάμε λίγο για να προσθέσουμε πάνω από το πιάτο μας, αν θέλουμε!).
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, δεν τα ξεπλένουμε φυσικά και με το νερό που κρατήσαμε αραιώνουμε το μείγμα αυγών-πεκορίνο να γίνει σχετικά ρευστό.
Ρίχνουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά στο καυτό ελαιόλαδο με την πανσετούλα, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά
Με απαλές και γρήγορες κινήσεις ενσωματώνουμε στην κατσαρόλα το αραιό πλέον μείγμα αυγών-πεκορίνο
*έχει ήδη ψηθεί το αυγό μέσα στα καυτά ζυμαρικά! Απλά θέλει προσοχή για να μη γίνει σαν ομελέτα… τουλάχιστον 2-3 λεπτά συνεχούς ανακατέματος απαιτούνται για να γίνει σωστά η ανάμειξη
Σερβίρουμε αμέσως και όποιος θέλει προσθέτει εξτρά τριμμένο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπεράκι
* για να μην διακινδυνεύσετε να ψηθεί το αυγό και να γίνει σαν τριμμένη ομελέτα, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο από το νερό των μακαρονιών, στα μακαρόνια με την παντσέτα ή το γκουαντσιάλε, πριν ρίξετε το μείγμα αυγού/τυριού. Το ζουμί αυτό θα ρίξει την υψηλή θερμοκρασία και έτσι δεν θα ψηθεί το αυγό.
ΥΓ.: δεν προλάβαινα να ψάξω για γκουαντσιάλε για πιο αυθεντική γεύση και το αντικατέστησα με ξεροψημμένη χοιρινή πανσετούλα, παρόμοια στη γεύση!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.