Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκάκι τυραμισού, πανέμορφο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Laureta Cenkaj Hamataj -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
– 2 πακετα μπισκοτα σαβουαγιαρ
– 600γρ τυρι μασκαρπονε
– 1 φυτικη κρεμα ζαχαροπλαστικης των 500γρ
– 5 κροκους απο φρεσκα αυγα
– 5κουταλιες ζαχαρη
– 1 πρεζα αλατι
Για το σιροπι που θα βουτήξουμε τα Σαβουαγιαρ:
Υλικα:
– 1 κουπα των 200γρ ετοιμο καφε εσπρεσσο
– 2 κουταλιες ζαχαρη
– 100ml κονιακ
Εκτελεση:
Χτυπαμε πρωτα τους κροκους των αυγων με τη ζαχαρη από πάνω από μια κατσαρόλα με νερό πού βράζει σε ένα μπολ ανοξείδωτο Πρέπει να έχουμε ρίξει τα αυγά με τη ζάχαρη να μην λιώσει το μπολ τα κτιπαμαι με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσει το μίγμα καλά
Μετα προσθετουμε και το τυρι μασκαρπονε στο μίγμα με τα αυγά αφού έχουν κρυώσει πρωτα τα αυγά και τα χτυπαμε σε αργη ταχυτητα μεχρι να γινουν ολα ενα ομογενες μιγμα.Μετα χτυπαμε τη φυτικη κρεμα στο μιξερ μεχρι να γινει Σαν γιαουρτι και στη συνεχεια τα ανακατευουμε ολα μαζι με μια σπατουλα ( οχι μιξερ).
Στη συνεχεια περνουμε ενα ταψι και στρωνουμε τα σαβουαγιαρ αφου τα εχουμε περασει απο το σιροπι( τα σαβουαγιαρ τα βουταμε στο σιροπι για 1 δευτερολεπτο ).Επειτα φτιαχνουμε μια στρωση γεμιση στο ταψι
Συνεχιζουμε με μια ακομη στρωση σαβουαγιαρ και τελειωνουμε με μια ακομη στρωση γεμιση. Τελος ριχνουμε λιγο σκονη κακαο για στολισμα απο πανω και το βαζουμε για 5-6 ωρες στο ψυγειο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Laureta Cenkaj Hamataj -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”