Συνταγές
Εξαιρετική σπανακόπιτα ρολό – δεν υπάρχουν λόγια
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1 κιλό αλεύρι γοχ
1 μισή ποτήρι νερό χλιαρό
1 μισή κγ αλάτι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κσ ξύδι
1 σφηνάκι τσίπουρο
Γέμιση
1 μισή κιλό σπανάκι
2 πακέτα σέσκουλα
1 πακέτο καυκαλιθρες
1 πακέτο ανιθο
2 μεγάλα πράσα
3 πακέτα κρεμμυδάκι φρέσκο
1 αυγό
600 γμ φέτα
Το σπανάκι το μαρενω μαζί και τα σέσκουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πράσα και τα κρεμμυδάκια τα τσιγαριζουμε με ελαιόλαδο
Σουρωνουμε το σπανάκι και το προσθέτω στο μείγμα με το πράσο προσθέτουμε τον ανιθο και τη φέτα κομμένη με το χέρι αλάτι πιπέρι και αυγό
Με αυτή την ζύμη κανουμε 2 πίτες σε ταψάκι 30 εκατοστά
Τα 2 ενδιάμεσα φύλλα τα προεψηνουμε μόνα τους γιατί συνήθως τα εσωτερικά φύλλα γίνονται λασπωμενα οπότε με αυτό το τρόπο είναι ψημένα τέλεια
Λοιπόν λαδώνουμε το ταψί ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο αλείφουμε ελαιόλαδο βάζουμε γέμιση μετά το μισοψημενο φύλλο ξανά γέμιση ξανά μισοψημενο γέμιση και κλείνουμε από πάνω με ζαρωμενο φύλλο και ελαιόλαδο
Ψήνουμε αέρα μέχρι να ροδίσει
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις σπανακόπιτα τραγανή γευστική !!!
ΖΥΜΗ:
2 ποτήρια νερού νερό,
1 κιλό αλεύρι,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
4 κουταλιές της σούπας.ξύδι,
1 κουταλάκι του γλυκού.αλάτι,λίγη ζάχαρη
Κάνουμε.μια.ζύμη μαλακιά,με ολα τα υλικά μαζί που να μην κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε.σκεπασμένη 1 ώρα
Ανοίγουμε.12 μπαλάκια ,τα οποία τα ανοίγουμε φυλλαράκια
Από αυτά 6 τα ξαναζυμώνουμε μαζί και φτιάχνουμε ένα φύλλο λαδώνοντας ενδιάμεσα
ΓΕΜΙΣΗ:
1 κιλό.σπανάκι ψιλοκομμένο,
2 πράσα ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές της σούπας.γιαούρτι,
2 ασπράδια αυγών,
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο,
500 γραμμάρια αγελαδινό λευκό τυρί,
αλάτι ,
πιπέρι,
2 ξερά κρεμμύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μισό.λάδι στην κατσαρόλα αχνίζουμε.κρεμμύδι,πράσο,ρίχνουμε το σπανάκι
Το κατεβάζουμε μόλις κρυώσει προσθέτουμε,αλάτι,πιπέρι,ασπράδια,τυρί τριμμένο
Τοποθετούμε την γέμιση στα φύλλα τα οποία τα έχουμε στρώσει στο ταψί(6 φύλλα)και κλείνουμε με.τα υπόλοιπα
Την λαδώνουμε.πολύ.καλά,την κόβουμε ωραία κομμάτια και την ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.