Συνταγές
Εξαιρετική πολύ λαχταριστή Τεμπελοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 φλ γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 2%
1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
500γρ φέτα
150 γρ γραβιέρα
Κρήτης
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε το γιαούρτι τα αυγά το γάλα ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Σπάμε με ενα πιρούνι τη φέτα και την ανακατεύουμε μαζί με τη γραβιέρα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 25 x 35.
Στρώνουμε 3 φύλλα κάτω βουτυρωνουμε και πασπαλίζουμε με τυρί.
Κρατάμε στην άκρη δύο φύλα για να σκεπάσουμε την πίτα μου.
Στρώνουμε άλλο ένα φύλλο βουτυρωνουμε και πασπαλίζουμε πάλι με τυρί.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε τη γέμιση και τα φύλλα.
Φροντίζουμε να κλείσουμε καλά στα πλαϊνά.
Χαράζουμε την τυρόπιτα σε κομμάτια όχι μέχρι κάτω και περιχύνουμε με τα υγρά υλικά.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε να τραβήξει για μισή ώρα όσο προθερμαινουμε το φούρνο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να χρυσίσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”