Πιτες
Εξαιρετική κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο – αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια συνταγή που πρέπει να μπει στο πρόγραμμα! Αυτη η κολοκυθόπιτα θα γίνει η αδυναμία σου..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
700 ml. νερό
αλάτι
3 κουταλιές ξύδι
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
8 μεγάλα κολοκύθια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
5 αυγά
200 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το μισό αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μία λακούβα στην οποία αδειάζουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου να γίνει ζύμη, την οποία κατόπιν δουλεύουμε στον πάγκο.
Την χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε μορφή μπάλας.
Σε αλευρωμένο πάγκο τα ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.Απλώνουμε ομοιόμορφα λιωμένο βούτυρο και αφού τα διπλώσουμε τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Κατόπιν, τα βάζουμε σε αλευρωμένο πιάτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα περνάμε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και αφού αδειάσουμε λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τα κολοκύθια, λίγο αλάτι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. Κατόπιν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε τη μισή φέτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Αδειάζουμε το μίγμα με τα κολοκύθια κα τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
Θρυμματίζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη μισή φέτα.
Απλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την λαδώνουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την εξαιρετική συνταγή με όλα τα βήματα εκτέλεσης αναλυτικά, για να φτιάξετε και εσεις “κολοκυθόπιτα “..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics