Συνταγές
Εξαιρετικά τρουφάκια με amaretto και κερασάκια μαρασκινο που σκίζουν από εμφάνιση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eirini Artsi-Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.
200γρ βούτυρο.
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη.
4 κουτ. της σούπας λικέρ amaretto.
2 κρόκους αυγών.
Κερασάκια μαρασκίνο.
Τρούφα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έπειτα το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά η σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια ανακατεύοντας ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σοκολάτα πάνω στο μείγμα με το βούτυρο εναλλάξ με το amaretto.
Δουλεύουμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύοντας απαλά ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει το μείγμα. Με τα χέρια μας υγρά παίρνουμε λίγο-λίγο μείγμα και απαλά πλάθουμε μπαλάκια, ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο τοποθετούμε μέσα ένα κερασάκι και ξανά πλάθουμε. Έπειτα τα κυλάμε στην τρούφα και βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eirini Artsi-Μπαχάρι και κανέλα.”