Συνταγές
Πανέμορφα σαμπλε με μαρμελάδα και υπέροχα σχέδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400γρ βούτυρο σε θερμοκρασία του δωματίου
750γρ αλεύρι γοχ
250γρ ζάχαρη
2 αυγα
1 λεμόνι μόνο το ξύσιμο
2 βανίλια
1 κγ μπεικγιν πουντερ
Μαρμελάδα βερικοκο, φράουλα…
Λίγο ζάχαρη άχνη για να πασπαλίζουμε
Εκτέλεση :
Το βούτυρο σε κύβος μαζί με το ζάχαρη τα βάζω σε κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να αλλάξει χρώμα βάζουμε ένα ένα τα αυγά συνέχεια χτυπάμε βάζω όλα τα υλικά ζημωνουμε καλά μέχρι που έγινε ένα μαλακό και απαλό ζυμη το βαζουμε σε μεβρανη και το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο μετά το μοιραζουμε στα δύο το μισό κανουμε ανα με σχημα λουλούδι το κατω και το μισό καπάκι μαργαρίτα που το άνοιγουμε μια τρύπα στο κέντρο το άνοιγμα του φύλλο το κανουμε πάνω σε λαδόκολλα
Τα κομματια του ζυμη το βαζουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικης και τα κανουμε φυλλαράκια
Το ψηνουμε στουσ 160*για 15″ όταν κρυοσαν βαζουμε μαρμελάδα βερικοκο και φράουλα στην μέση τα δύο μπισκότακια και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με άχνη
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Εκτέλεση είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εξαιρετικά Σαμπλεδάκια
Η Εκτέλεση είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
220 γρ σπορελαιο
260 φυτίνη
300 ζάχαρη
3 κγ μπέικιν
260 γρ χυμό πορτοκαλιού
850 μπορεί και παραπάνω αλεύρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα λάδια με τη ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό το αλεύρι και το μπέικιν
Ίσως πάρει αλεύρι παραπάνω η ζύμη είναι μαλακια
Ανοίγουμε φύλλο και κάνουμε σχέδια με κουπ πατ
Ψήνουμε 180 βαθμούς 10 με 12 λεπτά αέρα και ενώνουμε με μαρμελάδα
βγήκαν 75 γεμιστά μπισκοτάκια τραγανά
Η Συνταγή είναι από κ. Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.