Connect with us

Γλυκα

ΕΝΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΡΟΖ -ΜΩΒ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ!

Published

on

l1070591 new blog 41

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Για το παντεσπάνι

Υλικά:
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 μεγάλη κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

Εκτέλεση:
– Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
– Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 23 εκ. Αν δεν έχετε αυτής ακριβώς της διαμέτρου δεν πειράζει. Σε λίγο πιο μικρή φόρμα, το παντεσπάνι θα βγει απλώς πιο χοντρό. Αν, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερο, το παντεσπάνι θα βγει πολύ λεπτό και θα δυσκολευτείτε να το μοιράσετε στα δύο.
– Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
– Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
– Προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά χωρίς να χτυπήσουμε πολύ. Είναι προτιμότερο να ολοκληρώσουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ, ώστε να μη χαθεί πολύς αέρας από το μείγμα.
– Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, να βγαίνει στεγνή η λεπίδα.
– Περιμένουμε να κρυώσει το παντεσπάνι και μετά το μοιράζουμε προσεκτικά στα δύο με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού, ώστε να προκύψουν δύο δίσκοι ίδιου πάχους.
– Από εκεί και πέρα, έχουμε δύο επιλογές:
α) Να χρησιμοποιήσουμε μικρά τσέρκια, ώστε να δημιουργήσουμε ατομικά γλυκάκια, κόβοντας πολλούς μικρούς κύκλους, όπως έκανα εγώ.
β) Αν δεν έχουμε τέτοια τσέρκια, μπορούμε να κάνουμε το γλυκό σαν κανονική τούρτα. Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν προτιμότερο να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα μους, ώστε να μας φτάσει να στρώσουμε μία γενναία ποσότητα ανάμεσα στα παντεσπάνια και να γλασάρουμε το γλυκό, γύρω-γύρω και πάνω. Όμως και παραπάνω να βγει η μους καθόλου δεν πειράζει, γιατί τρώγεται ευχαρίστως και σκέτη!

Για την μους φράουλας/φρούτων του δάσους

Υλικά:
120 γρ. Philadelphia
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα φρέσκιες φράουλες ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (τα μετράμε όσο είναι ακόμα παγωμένα)
1 κούπα κρέμα γάλακτος (με φουλ λιπαρά, γιατί η light δεν σφίγγει όσο κι αν τη χτυπήσεις!)

Εκτέλεση:
– Λιώνουμε τα φρούτα στο multi.
– Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και, τέλος, ενσωματώνουμε τον πολτό των φρούτων.
– Χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα σε σαντιγί.
– Ενσωματώνουμε απαλά την σαντιγί στο μείγμα φρούτων/τυριού/ζάχαρης.

Στήσιμο γλυκού
– Τοποθετούμε μέσα σε κάθε τσέρκι ένα παντεσπάνι και το ραντίζουμε με λίγο λικέρ αραιωμένο με νερό. Εγώ χρησιμοποίησα Cointreau, μια και αυτό μου βρισκόταν πρόχειρο! Χρειάστηκα περίπου μισή κούπα νερό με λίγο λικέρ, περίπου ένα σφηνάκι.
– Από πάνω προσθέτουμε μους με ένα κουταλάκι.
– Βάζουμε άλλο ένα παντεσπάνι, λικέρ και μους.
– Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και διακοσμούμε με φράουλες ή φρούτα του δάσους.
– Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιατάκι λίγη σως μαρμελάδας φράουλα ή ό,τι άλλο υπάρχει στο σπίτι την οποία έχουμε αραιώσει με λίγο νερό (3-4 κουταλιές μαρμελάδα, 2-3 κουταλιές νερό).

Tip: τίποτα δεν πάει χαμένο!
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μικρά τσέρκια για να φτιάξετε ατομικά γλυκάκια, θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολύ «φύρα», καθώς περισσεύει αρκετό κέικ/παντεσπάνι . Πώς θα αξιοποιήσετε αυτά τα κομματάκια; Εγώ τα έβαλα την ίδια μέρα σε τάπερ στην κατάψυξη και τα χρησιμοποίησα μια άλλη μέρα, για να φτιάξω ένα γλυκό-παραλλαγή του προηγούμενου! Να τι ακριβώς έκανα:

Trifle…να το φας στο ποτήρι!
– Έβγαλα τα κομματάκια κέικ από την κατάψυξη για να ξεπαγώσουν, και στη συνέχεια τα θρυμμάτισα μέσα σε ωραία κολωνάτα ποτήρια του παγωτού.
– Έπειτα έφτιαξα μια παραλλαγή της παραπάνω μους φρούτων, αλλά χρησιμοποιώντας light κρέμα γάλακτος αντί για κανονική και Philadelphia light, ώστε να βγει πιο ελαφρύ το γλυκάκι μου.
– Την κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών απλώς την ενσωμάτωσα στο υπόλοιπο μείγμα, χωρίς να την χτυπήσω ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα δεν ήταν, φυσικά, το ίδιο αφράτο, όμως στο ψυγείο η κρέμα έσφιξε και ήταν μια χαρά!
– Τέλος,πρόσθεσα μια στρώση από σως μαρμελάδας πάνω από την μους και διακόσμησα με φρέσκιες φράουλες. Ε, λοιπόν, και αυτό το γλυκάκι ήταν νοστιμότατο!

Εύχομαι καλή επιτυχία και σ’ εσάς, στις δικές σας γλυκο-δημιουργίες!

Μπες στο foodspells.wordpress.com για περισσότερες νόστιμες συνταγές !

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές13 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές15 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές17 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές19 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές21 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές23 ώρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές1 ημέρα ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές3 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Συνταγές5 ημέρες ago

Είναι δυνατόν να μην μπούμε στον πειρασμό να φτιάξουμε την πιο σπέσιαλ τούρτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα τύπου πτι μπερ που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.

Exit mobile version