Γλυκα
Ενας χαλβάς που θυμίζει ανατολή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κανείς δεν περίμενε να έχει αυτή τη γεύση ο χαλβάς.
Υπεροχα τα αρώματα… που βαλατε κάνοντας τον να απογειωθεί!!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-λίγη μαστίχα
-2 κούπες ζάχαρη
-4 κούπες νερό
-1 κούπα σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
-2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-½ κουταλάκι κακουλέ
-½ κουταλάκι μαχλέπι
-προαιρετικά φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ανακατεύοντας τη ζάχαρι με τη μαστίχα.
Συνεχίζουμε βράζοντας την ζάχαρι με το νερό για 5 λεπτά ανακατεύοντας, φτιάχνοντας το σιρόπι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι.
Σταδιακά προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας.
Συμπληρώνουμε το ξύσμα, το ακακουλέ, το μαχλέπι και την μαστίχα με τη ζάχαρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας έως ότου τα υλικά να δέσουν και να βγαίνουν φουσκάλες.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Κατόπιν, στολίζουμε προαιρετικά με φιλέ αμυγδάλου.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “χαλβάς” !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Πολύ πρωτότυπος ο χαλβάς
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!