Συνταγές
Ελαφρύ δροσερό γιαουρτολυκό – τώρα με την ζέστη ότι καλύτερο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές
1 ποτ νερό
3/4 φλ ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ έβαλα λιμοντσέλο
Εβρασα 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού την ζάχαρη με το νερό προσθέσα το λικέρ ανακάτεψα και άφησα στην άκρη να κρυώσει.
Σε μια φόρμα με τσερκι βάζω τις φρυγανιές τις σιροπιάζω και αφήνω στην άκρη.
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 φακελάκια ζελέ light ανανά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έφτιαξα το ένα φακελάκι ζελέ βάζοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό ανακάτεψα τον ζελέ έβαλα μισό ποτήρι κρύο ανακάτεψα καλά και άφησα στην άκρη να κρυώσει.
Μετά χτύπησα με το σύρμα το γιαούρτι με τον ζελέ να ομογενοποιηθεί το έβαλα μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει και μετά το έστρωσα πάνω από τις φρυγανιές.
Βάζω στο ψυγείο! Ετοιμάζω και το δεύτερο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζω 1 ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξει λίγο να γίνει σαν μέλι.Το στρώνω πάνω από την κρέμα και βαζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Υπέροχο ελαφρύ δροσερό χωρίς πολλές τύψεις
Αντί για φρυγανιές μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα πτι μπερ που θα τα τριψετε στο μούλτι και θα τα ανακατεψετε με βουτηρο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.