Συνταγές
Ελαφρύ γλυκάκι με τέλειο χρώμα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ozlemaki Kap – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
Βάση :
12 φρυγανιές .
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε νερο κ ζαχαρη και μετα ραντιζουμε τιε φρυγανιές.
Ειναι στην κρίση σας ποσο θα τις μουσκεψετε .Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα, 8 πολύ γεμάτες κουταλιες της σούπας αλεύρι.
Ένα ποτήρι ζάχαρη γύρω στα 250ml.ενα κρόκο αυγού ένα πακετάκι βανίλια 15γρ(μια κάψουλα βανίλια).
Ένα κουτί τυρί μασκαρπόνε 250γρ. Εκτός απ το μασκαρπόνε και τη βανίλια, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το σύρμα σε μια κατσαρολιτσα και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει και να γίνει πηχτό. Μόλις βρασει ως συνήθως σε δύο λεπτά γίνεται πηχτό. Μετά το βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε την βανίλια όσο είναι ζεστό.
Το ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ξαναγίνει υγρό και να κρυώσει κάπως γιατί αν βάλατε το τυρί νωρίτερα θα σας κόψει. Βάζουμε το μασκαρπόνε και το χτυπάμε με το μίξερ. Γίνεται μια ωραία κρέμα σαν καϊμακι.
Για πάνω:
2 ποτήρια τού νερού χυμός πορτοκαλί,
2 ( πολυ γεμάτο)κουταλιές της σούπας νισεστέ ,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (πολύ γεμάτες).
Βάζουμε να βράσουν ζάχαρη και νισεστέ με το πορτοκαλί ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιασει. Μόλις κοχλάσει το βγάζουμε και το Ρίχνουμε από πάνω.Το απλώνουμε με μια σπάτουλα.Το βάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα
Η Συνταγή είναι της κ. Ozlemaki Kap – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.