Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό! Όπως τον παλιό καιρό – εκμέκ με φρυγανιές
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
φρυγανιες μικρες
Για το σιροπι:
2 φλιτζανια ζαχαρη ,2 1/2φλιτζανια νερο, χυμος λεμονιου, φλουδα λεμονιου. Βραζουμε ολα τα υλικα μαζι για πεντε λεπτα
Για την κρεμα:
5 φλιτζανια γαλα φρεσκο, 1 1/4φλιτζανι ζαχαρη, 3/4 του φλιτζανιου κορν φλαουρ, βανιλια ‘η μαστιχα ‘η ανθονερο. Βραζουμε ολα τα υλυκια μαζι ,ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πηξει
Για την σαντιγι:
2 φακεκακια garni που τα χτυπαμε με 2 φλιτζανια γαλα φρεσκο παγωμενο και βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρωνουμε τις φρυγανιες σε μεγαλο πυρεξ ‘η ταπερ. Τις σιροπιαζουμε με ζεστο σιροπι και τις αφηνουμε για 15 λεπτα. Πασπαλιζουμε με κανελα.
Στρωνουμε την ζεστη κρεμα πανω στις φρυγανιες και εφαπτουμε πανω στην κρεμα μια μεμβρανη και αφηνουμε να κρυωσει
Στρωνουμε πανω στην κρεμα την σαντιγι και πασπαλθζουμε με κανελα
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ένα εύκολο εκμέκ που αρέσει σε όλους.
Η Συνταγή είναι από κ. Σπυριδουλα Δημοπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε στο ταψί 600 γρ καταιφ και ραντιζουμε με μισο βιτάμ λιωμένο.
Ψήνουμε για ενα τέταρτο περίπου.
Όταν κρυώσει λίγο ριχνουμε κρύο σιρόπι. 4 ποτήρια ζάχαρη,4 ποτήρια νερό, λίγο μαστίχα, λεμόνι, ενα ξύλο κανέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα γάλα, 13 κουταλιές σούπας ζάχαρη, ενα κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια, μια βανίλια.
Όταν πήξει ριχνουμε την κρέμα πανω στο καταιφ. Αφού περάσουν 2 ωρες και έχει κρυώσει καλά (στο ψυγείο)χτυπαμε ενα διπλό γκαρνι με γάλα και στρώνουμε απο πανω. Ετριψα φουντούκια στο μπλέντερ και εριξα επάνω.
Η Συνταγή είναι από κ. Σπυριδουλα Δημοπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.