Συνταγές
Εκμέκ με βασιλόπιτα τσουρέκι – ένα πολύ ωραίο γλυκάκι, με πολλά αρώματα
Νόστιμη συνταγή για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο εκμέκ με βασιλόπιτα τσουρέκι από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε ένα πυρέξ και κοβουμε το τσουρέκι σε μέγεθος δακτύλου, το ψηνουμε για 10 ‘στο φούρνο και το σιροπιασα μόλις το βγαζουμε με 2 κούπες νερό, 2κουπες ζάχαρη.
Σε κατσαρόλα βαζουμε 500ml γάλα φρέσκο με 4 κ.σ.ζαχαρη να βράσει και αλλα 500ml γάλα φρέσκο με 8κ.σ.κορν φλαουρ.
Μολις αρχισε να βραζει το γαλα ενσωματωνουμε με το δευτερο μιγμα μεχρι που εγινε μια πηχτη κρεμα Κατέβαζουμε από τη φωτιά άφηνουμε να κρυωσει λιγο ριχνουμε την κρέμα επάνω στο τσουρέκι.
Μόλις κρυωσε χτύπαμε μια κρέμα γάλακτος σε σαντυγι και βαζουμε και κάλυψουμε το γλυκό, βαζουμε και λίγη τρουφα και έτοιμο το γλυκάκι
Νόστιμη συνταγή από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να δοκιμάσουμε ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για να φτιάεξτε ονειρεμένη πουτίγκα με τσουρέκι σιριοπιαστό από τις γιορτές!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για πουτίγκα
2 λίτρα γάλα
500γρ ζάχαρη
100γρ νεσεστε
6 αβγά
Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά. Σε ένα μπωλ χτυπήστε τα αβγά με το νεσεστε και όταν έρθει το γάλα σε βρασμό ρίξτε μέσα τα αβγά με το νεσεστε. Ανακατεψτε μέχρι να πήξει η πουτίγκα και είναι έτοιμη. Προσοχή να μην σας κολλήσει στη κατσαρόλα.
Υλικά για το σιρόπι
400γρ νερό
300γρ ζάχαρη
Φλούδες από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Βάλτε τα υλικά πάνω στη φωτιά να βράσουν, θα είναι έτοιμο σε 5 λεπτά.
Το τσουρέκι θα το κόψετε φέτες, θα αλοιψετε βούτυρο πάνω κάτω και θα ψήσετε σε προθερμασμενο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σαντυγι βαζουμε τη φυτική στη πράσινη συσκευασία και στόλιζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Βγαίνουν 15 τεμ. Βάλτε κάτω τσουρέκι, πουτίγκα, σαντυγι και αμύγδαλο φιλέ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”