Συνταγές
Κεραστείτε παρακαλώ από το Εκμέκ κανταΐφι με γλυκό καρύδι από πάνω
Η Συνταγή είναι από Elpida Condossioziou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κανταΐφι
Ένα πακέτο βιτάμ/ μισό πακέτο βούτυρο αγελαδινό
Τριμμένο καρύδι
Τα παραπάνω υλικά είναι για να ροδοψήσετε το κανταΐφι πασπαλισμένο με το βούτυρο και το καρύδι
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Χυμό και φλούδα από ένα λεμόνι
Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα παραπάνω υλικά για να γίνει ένα ωραίο σιρόπι με το οποίο σιγά σιγά περιχύνουμε το κανταΐφι μας.
Το κανταΐφι κρύο,το σιρόπι ζεστό.
Προχωράμε στην παρασκευή της κρέμας πατισσερί.
Ενάμιση λίτρο γάλα
Μια κούπα ζάχαρη
8 Κουταλιές Κοέν Φλάουρ
3 βανίλιας
3 αυγά
Με τα προηγούμενα υλικά βράζουμε την κρέμα . Μόλις κρυώσει απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι.
Ετοιμασία σαντιγύ.
Ένα φάκελο έτοιμη σαντιγύ
Ένα κουτί ζαχαρούχο
Λίγη κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε στο μίξερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη σαντιγύ,αφού έχει κρυώσει η κρέμα πατισσερί
Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει εντελώς και να κρυώσει το γλυκό μας.
Μετά στολίζουμε με ξηρό καρπό τριμμένο της αρεσκείας μας και κομματάκια από γλυκό κουταλιού.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Elpida Condossioziou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.