Γλυκα
Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε εκλέρ σοκολάτας σαν επαγγελματίας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν υπάρχουν λόγια για την πιο αφράτη ζύμη και το πιο θεικό αποτέλεσμα για εκλέρ σοκολάτας.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
για την κρέμα
375 γρ. γάλα
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
7 γρ. κακάο
3 κρόκοι αυγών
για τα choux
190 γρ. νερό
85 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
105 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα 52%
110 γρ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την παρασκευή της κρέμας. Βάζουμε μία κατσαρόλα στην κουζίνα και ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τους κρόκους και ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να βράσει.
Αδειάζουμε το μίγμα αυτό μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα μπωλ.
Το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή των choux. Bάζουμε μία άλλη κατσαρόλα στην κουζίνα και ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε για 1 λεπτό προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Φτιάχνουμε έτσι μία μπάλα ζύμης την οποία ρίχνουμε στον κάδο ενός μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά τα 3 αυγά, και μετά από λίγο όταν τα υλικά έχουν ενσωματωθεί σταματάμε το μίξερ και βγάζουμε τη ζύμη, την οποία βάζουμε σε ένα κορνέ.
Με το κορνέ, βάζουμε ποσότητα από την ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και μουσκεύουμε ελαφρώς τις άκρες τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τα αφήνουμε κατόπιν να κρυώσουν τελείως μέσα στον σβησμένο φούρνο.
Φτιάχνουμε το γλάσο με την κουβερτούρα και το γάλα, λιώνοντας σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε μικρές τρύπες στο κάτω μέρος των Εκλέρ, τις οποίες γεμίζουμε με το κορνέ
Βάζουμε τα Εκλέρ μέχρι τη μέση στο μπωλ με τη λιωμένη κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία! Τα εκλέρ σοκολάτας είναι έτοιμα!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο με όλη την διαδικασία αναλυτικά :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis