Connect with us

Γλυκα

Εκλέρ με σοκολάτα

Published

on

chocolate eclairs

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά συνταγής ΓΙΑ Σου
1 φλ. τσαγιού νερό
80 γρ. βούτυρο
2 πρέζες αλάτι + 2 πρέζες ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

Εκτέλεση συνταγής ΓΙΑ Σου
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα βάζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν βράση μέχρι να διαλυθεί καλά το βούτυρο.

Προσθέτετε στη κατσαρόλα το αλεύρι, όλο μαζί με γρήγορη και κοφτή κίνηση, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να έχετε μια ζύμη που θα ξεκολλά από τα τοιχώματα και κατσαρόλας και θα μαζευτεί γύρω από τη κουτάλα.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα ζύμης για 10 λ περίπου να κρυώσει. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και δουλεύοντας το μίξερ συνεχώς, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε μια ζύμη λεία και μαλακή.

Αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει καλά και συνέχεια τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί και με τη βοήθεια του κορνέ τοποθετείτε στο ταψί μικρά μπαλάκια στρογγυλά ή μακρόστενα αν

θέλετε σχήμα για εκλεράκια, φροντίζοντας να αφήσετε κενό ανάμεσά τους.

Ψήνετε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς  έως ότου πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα περίπου 25-30 λ. [*]

Όταν κρυώσουν τα κόβετε στη μέση και τα γεμίζετε ή με αρμυρή γέμιση (τυριά, ζαμπόν κ.λ.π.) ή με γλυκές κρέμες σύμφωνα με τη συνταγή σας.

Υλικά συνταγής ΓΙΑ Κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 ml γάλα [*]
5 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
4 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. κορν φλάουερ
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτές κ.σ. βούτυρο κρύο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής ΓΙΑ Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.

Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ κοσκινισμένα, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.

Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.

Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα και πάρει 1-2 βράσεις. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθεί πλήρως.

Μέχρι να χρησιμοποιήσετε τη κρέμα τη καλύπτετε σκεπάζοντάς τη με πλαστική μεμβράνη η οποία να ακουμπά πάνω στην επιφάνειά της, για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνειά της και την αφήνετε μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν τη χρησιμοποιήσετε άμεσα τη διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε την “αφρατεύετε” χτυπώντας τη ελαφρώς με σύρμα.

Υλικά ΓΙΑ Εκλέρ με σοκολάτα

1 δόση Σου
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για το γλάσο:
210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
90 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση  ΓΙΑ Εκλέρ με σοκολάτα
Ετοιμάζετε και ψήνετε τη ζύμη για τα Σου σε μακρόστενο σχήμα για εκλεράκιακια. Επίσης ετοιμάζετε και τη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες των συνταγών.

Αφού κρυώσουν τα Σου/Εκλέρ τα κόβετε οριζόντια στη μέση με μυτερό μαχαιράκι και τα γεμίζετε με μικρή ποσότητα από τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλα τα εκλεράκια.

Για το γλάσο: Λιώνετε σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις έχετε μια λεία κρέμα αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια με ένα κουτάλι, περιχύνετε με το σοκολατένιο γλάσο τα εκλεράκια σας, φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια αφήνοντας να χυθεί και λίγο αριστερά και δεξιά. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα.

Σημείωση: Για πιο ρευστό γλάσο, μπορείτε να λιώσετε σε μπεν μαρί 250 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://www.sintayes.gr

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές5 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές7 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές9 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές11 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές13 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές14 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version