Συνταγές
Είς υγείαν. Ορίστε παρέα. ωραιότατο λικέρ ροδιού με τρείς τρόπους
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1ος αυθημερόν
-5 κούπες ρόδι
-4 κούπες ζάχαρη
-3 κούπες νερό
-1 ξυλάκι κανέλας, (προαιρετικά)
-βράσιμο 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού κυρώσει και στραγγίσουμε προσθέτουμε 500 γραμμάρια αλκοόλ γράπα, (τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) ή άσπρο κονιάκ.
Διατηρείται στό ψυγείο.
2ος. Γεμίζουμε ίσες αναλογίες σε γυάλινο βάζο σπόρους ροδιού, ζάχαρη, αλκοόλ και το αφήνουμε στον ήλιο 40 μέρες ή σε ζεστό μέρος.
Στραγγίζουμε και έτοιμο δεν χρειάζεται ψυγείο.
3ος. Γεμίζουμε το βάζο με σπόρους και αλκοόλ στον ήλιο ή ζεστό μέρος 40 μέρες
Στραγγίζουμε και κάνουμε σιρόπι.
Ίσες αναλογίες αλκοόλ, ζάχαρη νερό.
Βράζουμε το σιρόπι και αφού κρυώσει προσθέτουμε το αλκοόλ.
Δεν χρειάζεται ψυγείο.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πολύ νόστιμα μπισκότα με λικέρ καφέ και μπαχαρικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μίκα Πολυχρονοπούλου-Οι συνταγές της Βασιλικής”
ΥΛΙΚΑ
-1 μπουκάλι με λικέρ καφέ
-250 γραμμάρια ελαιόλαδο
-250 γραμμάρια λικέρ καφέ
-1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
-2 κτσ. ζάχαρη το λικέρ ήταν αρκετά γλυκό και έτσι λίγη ζάχαρη
-και ένα μείγμα από σκόνη γαρίφαλο μοσχοκάρυδο κανέλα γλυκάνισο όλα αυτά από ένα τέταρτο από κουταλάκι του γλυκού το κάθε υλικό
-ένα πακέτο κόκκινη φαρίνα κι αν χρειαστεί και λίγο ακόμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη το λικέρ και τα μπαχαρικά το αλάτι σε μία λεκάνη τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά γίνεται μία ζύμη λαδερή και κανονική στη υφή.
Πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες πιέζοντας ελαφρά.
Στο τέλος κοσκίνισα ζάχαρη άχνη από πάνω τους, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς περίπου για 20 με 25 λεπτά τραγανά και πολύ αρωματικά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μίκα Πολυχρονοπούλου-Οι συνταγές της Βασιλικής”