Συνταγές
Είναι ο μπακλαβάς που σκίζει από εμφάνιση και νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lazaridou Panagiota-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρύδι τριμμένο
300γρμ ζάχαρη
150 γρμ φρυγανιά τριμμένη
1 κ σούπας κανέλα
1 1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
300 γρμ φρέσκο βούτυρο
200 γρμ λάδι
1 1/2 φύλλα κρούστας
Ταψί 44εκ
Σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη μετρημένη με νεροπότηρο
Νερό όσα ποτήρια είναι η ζάχαρη συν 2 επιπλέον
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι από την προηγούμενη μέρα έως ότου δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μπακλαβάς ζεστός-κρυο σιρόπι
Ανακατεύουμε το καρύδι , την ζάχαρη , την φρυγανιά , την κανέλα , το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Αυτό είναι το μείγμα καρυδιού.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί.
Βουτυρώνουμε καλά όλα τα φύλλα.
Θα χρειαστούμε 8 φύλλα για την βάση και 8 φύλλα για την κορυφή του μπακλαβά μας , τα υπόλοιπα φύλλα πάνε ανάμεσα από τα 8 πάνω και 8 κάτω φύλλα. Στα φύλλα που θα βάλουμε ανάμεσα ρίχνουμε ενδιάμεσα τους το μείγμα καρυδιού. ( Στα πάνω και κάτω 8 δεν ρίχνουμε )
Αφού τελειώσουμε όλα τα φύλλα πιέζουμε καλά με τα χέρια και χαράζουμε με ένα μαχαίρι ίσια κομμάτια τον μπακλαβά. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα γαρύφαλλο καρφί.
Αν περισσέψει βούτυρο το ζεσταίνουμε και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς κελσίου για περίπου 2 ώρες. Μόλις βγει από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lazaridou Panagiota-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”