Συνταγές
Είναι οι πιο σούπερ τηγανίτες – ότι πρέπει για νυχτερινές λιγούρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
400 γραμμάρια γιαούρτι +
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
2 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150-200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο μαλακό
550-600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις+1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη σόδα και αφήνουμε για μερικά λεπτά να φουσκώσει. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ τα χτυπημένα αυγά, το γιαούρτι, ζάχαρη, τη φέτα και ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη μαλακή , βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να το κατάπιε όλο . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί.
Μπορούμε να το ζυμώνουμε από το βράδυ και να το αφήσουμε στο ψυγείο και το πρωί να το βγάλουμε και να τα τηγανίζουμε.
Μετά από μια ώρα σέ αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε με τα χέρια φύλλο και κόβουμε κομμάτια. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (από 6 στα 4 το μάτι της κουζίνας)σε μπόλικο λάδι. Σερβίρουμε σκέτα, με μέλι, με φέτα ή με ότι τραβάει ή όρεξη σας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μπαχάρι και κανέλα.”