Συνταγές
Είναι εύκολοι και οικονομικοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε 500 γρ αλεύρι σκληρό (για όλες τις χρήσεις ) με 2 κ.σ ζάχαρη 1 κ. σ αλατι Σε μπολ 170γρ χλιαρό γάλα με 20γρ νωπη μαγιά (+ 6 γρ ξηρή )
Ριχνουμε 4 αυγα και 2 κρόκους Ανακατεύουμε και χτυπαμε με το σύρμα του μίξερ Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά λιωμένο βιτάμ 150 γρ Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα περίπου μια ωρα να 3πλασιαστει
Λαδωνουμε μικρά μεγάλα φορμακια και βάζουμε κουταλιές στα φορμάκια τ αφήνουμε σκεπασμένα να 3πλασιαστουν Ζεσταίνουμε φούρνο στους 200 βαθμούς και ψηνουμε περίπου 20 λεπτά τα μεγάλα 15 τα μικρά Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως
Φτιαχνουμε σιρόπι με 1 λίτρο νερό 800 γρ ζαχαρη αφήνουμε να βράσει 5 λεπτα και ρίχνουμε 1 σφηνάκι κονιάκ 1 κ.σ μέλι Όσο είναι ζεστό αρχίζουμε να βουταμε ένα ένα τα παντεσπανια με το πάνω μέρος προς τα κάτω Να ρουφήξει καλά και γυρίζουμε σε λαδόκολλα ίσια
Παίρνουμε 3 κ. σ μαρμελάδα βερίκοκο και ζεσταίνουμε με λιγο σιρόπι Απλώνουμε πανω σε κάθε μπαμπαδακι Αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο ένα βράδυ Φτιαχνουμε σαντιγί ένα χάρτινο κουτί με 400γρ γάλα όπως λέει προσθέτοντας 100γρ άχνη ζάχαρη και 1 βανίλια Αφήνουμε στο ψυγείο
Την άλλη μέρα κόβουμε κάθε μπαμπαδακι ρίχνουμε λίγο σιρόπι με κουτάλι από αυτό που έχει μείνει και γεμίζουμε με σαντιγί
Στολιζουμε με κερασάκι. Βγηκαν 26 κομματια με 500γρ αλευρι
Η Συνταγή είναι από κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”.