Συνταγές
Δοκιμάστε αυτή την κερασόπιτα και θα με θυμηθείτε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°
Βάζουμε 50 γρ.lurpak σε φορμα Ν°26 και αφου καψει
Ρίχνουμε 700γρ.κερασια αφου έχουμε βγαλει το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο.
Σκονίζουμε με 1 κ.σ κορν φλάουρ και 75 γρ.καστανή ζάχαρη κ τα ψήνουμε για 10′
Στο μεταξύ χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ 4 αυγά με 200γρ.ζάχαρη.προσθέτουμε 200γρ. γιαούρτι 100ml αραβοσιτέλαιο 2 βανίλιες,ξύσμα περγαμόντου κ λεμόνι .
Σταματάμε το μίξερ κ προσθέτουμε σταδιακά 250γρ φαριν απ ανακατεύοντας με σπατουλα.
Ρίχνουμε το μίγμα επάνω στα κεράσια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170°κ ψήνουμε για 35’περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει…. την αναποδογυρίζουμε
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κερασόπιτα ΣΠΕΣΙΑΛ !.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε 600 γραμμάρια φρέσκα κεράσια ανάμικτα κόκκινα και μαύρα από τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα πλένουμε, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και λίγη ζάχαρη!
Σε ένα μπολ βάζουμε 4 αυγά, 1 κούπα γάλα, 100 γραμμάρια αλεύρι,λίγο αλάτι,και 1 βανίλια!
Ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός! Τοποθετούμε τα κεράσια σε τσέρκι, βουτυρωμένο 28 cm και ρίχνουμε πάνω τον χυλό!!
Το τοποθετούμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 λεπτά (ανάλογα φυσικά τον φούρνο)!
Διακοσμούμε εάν θέλουμε με άχνη ζάχαρη!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.