Γλυκα
Δοκίμασέ το – Ένα αλλιώτικο κέικ χωρίς μίξερ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά αλλά και χωρίς βούτυρο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό είναι αγάπη για δημιουργία, να φτιάχνεις ένα κέικ χωρίς μίξερ , χωρίς, χωρίς αλλά να είναι το ίδιο λαχταριστο με το κλασικό.. Είναι πολύ νόστιμο κ το κυριότερο με λιγότερες θερμίδες!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
150 γρ. κρυσταλλική στέβια
200 ml. λάδι
300 ml. γάλα
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
χυμό από ½ πορτοκάλι
¼ κουταλάκι σόδα
30 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
πραλίνα με στέβια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα σκεύος την κρυσταλλική στέβια, το λάδι, και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας.
Συμπληρώνουμε στο μπωλ ένα μέρος από το αλεύρι μαζί με το μπέηκιν και τις βανίλιες μέσα από ένα κόσκινο.
Ανακατεύουμε τα υλικά.
Στο ποτήρι με τον χυμό από το πορτοκάλι ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε έως ότου να αφρίσουν. Αυτό το μίγμα το αδειάζουμε στο μπωλ και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε στο μπωλ το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου να γίνουν ζύμη.
Βάζουμε την μισή ζύμη σε ένα άλλο μπωλ και ρίχνουμε το κακάο. Ανακατεύουμε.
Την υπόλοιπη μισή ζύμη την πασπαλίζουμε με ξύσμα από πορτοκάλι. Ανακατεύουμε. Απλώνουμε αυτή τη ζύμη σε μία λαδωμένη φόρμα. Από πάνω απλώνουμε την ζύμη με το κακάο.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι το κέικ να πάρει χρώμα.
Μετά το ψήσιμο, ελέγχουμε με ένα καλαμάκι εάν έχει ψηθεί καλά και μπορούμε προαιρετικά να στολίσουμε με πραλίνα στέβια.
Στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ θα δείτε πως να κάνετε “κέικ χωρίς μίξερ” . Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics