Συνταγές
Δεν είναι το κλασσικό κέικ – έχει περισσότερη υγρασία πιο ζουμερό από το κλασσικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα βούτυρο
1 και μισή κούπα ζάχαρη
2 αυγά
400γρ γιαούρτι
1 +1/2 κγ ξύδι
1+1/2 κγ σόδα
1 βανίλια η ξύσμα από πορτοκάλι
1+3/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας κακάο
Εκτέλεση:
Στο μίξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βουτυρο μέχρι να αφρατέψουν έπειτα ρίχνουμε τα αυγά χτυπαμε για 2′ και μετά το γιαούρτι το ξύδι την σόδα το ξυσμα ανακατεύουμε για 2′ ακόμη
στην συνέχεια κοσκινιζουμε κακάο και αλευρι και ρίχνουμε στο μείγμα.
Αλευροβουτυρώνουμε φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 50′ στους 180.
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για yπέροχο και πανέμορφο κέικ μαρμπλε – Σούπερ αφράτο τούμπανο και πεντανόστιμο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κουπα μαργαρίνη σόφτ
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
βανίλια
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα
γλάσσο σοκολάτας
100γρ. κουβερτούρα
1/3 κούπας κρ. γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο, άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα. Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μείγμα κι από πάνω το καφέ.
Μ ενα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανακατεύοντας το. Ψήνουμε στους 175 μέχρι να πάρει χρώμα και αν βυθίσουμε το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό .Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσσο που έχουμε φτιάξει σε μπεν μαρί
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή “κέικ μαρμπλε” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”