Συνταγές
Γλύκισμα οι μελιτζάνες με σάλτσα σκόρδου και τυρί σαν πιτσάκια…
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
4-5 ντομάτες τριμμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
Τυρί τριμμένο ρεγκάτο
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες 1 με 1,5 εκατοστό περίπου… Τις τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο αλάτι πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο…. προψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς όχι τελείως…λίγο πριν ψηθούν βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ρίχνουμε μία κουταλιά και λίγο παραπάνω μπορεί να χρειαστεί σάλτσα ντομάτας για την απλώνουμε πάνω στη μελιτζάνα…
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι της αρεσκείας μας εγώ αυτή τη φορά έβαλα regato, και ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυράκι και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Η σάλτσα ντομάτας γίνεται πολύ εύκολα τρίβουμε τις ντομάτες βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι το σκόρδο και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα νερά .
Στο τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας και φρεσκοτριμμένη ρίγανη
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Marina Hatzidaki .
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μυρωδάτο και ζηλευτό σπιτικό ψωμάκι με σκόρδο
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 ml ζεστο νερο
2 κουταλια ζαχαρη
1 κυβο μαγια
2 κουταλακια αλατι
1 κουταλια λαδι ελιας
370g αλευρι
4 δοντια σκορδο λιωμενα
Φρεσκο μαϊντανο
Θυμαρι
Ριγανη
Ελιες σε μικρά κομματια
Κρεμυδακια φρεσκα
Πιπερια φλωρνης
90 g παρμεζανα( για οσους θελουν)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τη μαγια σε λιγο χλιαρο νερο με τη ζαχαρη για 15 λεπτα να φουσκωσει.
Σε ενα τηγανι με λιγο λαδι σωταρουμε ελαφρα το κρεμυδι με την πιπερια ψιλοκομμενα και, τα αφηνουμε να κρυωσουν
Στο μείγμα της μαγιας ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα και ζυμώνουμε μεχρι να γινει λειο.(εκτος τα λαχανικα κσι την παρμεζάνα)
Αφήνουμε για 1 ωρα σε ζεστο μερος να φουσκωσει.
Τα αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσουν.
Τα ψηνουμε στους 200 βαθμους να ροδισουν
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.