Συνταγές
Γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με μπισκότα και κρέμα βανίλιας αρώματα πορτοκαλιού και ροδόνερο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για το γλυκό:
24 μπισκότα πτι – μπερ χωρίς ζάχαρη
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής με στέβια
175 γραμ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο με 2 κούπες νερό – 1 μικρό + 2 κουτ. σούπας για τα μπισκότα
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι γλυκό 1 κουτ. σούπας ροδόνερο + μερικά ψεκάσματα στα μπισκότα
Για το γαρνίρισμα:
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη στέβιας
Ροδοπέταλα από ένα μπουμπούκι τριαντάφυλλου
Εκτέλεση
Αρχικά, παίρνουμε το ξύσμα, και στύβουμε το πορτοκάλι. Σουρώνουμε τον χυμό του, και τον βάζουμε σε βαθύ πιάτο, μαζί με το ροδόνερο.
Σε άλλο πιάτο, βάζουμε το επιπλέον γάλα, αραιωμένο με νερό. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το περιεχόμενο του φακέλου, με το γάλα, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, ομογενοποιούμε, και βάζουμε στο ψυγείο.
Στον πάτο ενός τάπερ με σκέπασμα, ανάλογης χωρητικότητας, -12 μπισκότων- βάζουμε λίγη από την κρέμα, σαν κόλα, ώστε να μην γλιστράνε τα μπισκότα.
Βουτάμε ένα – ένα τα μπισκότα μας διαδοχικά στον χυμό, και το γάλα, τα βάζουμε στον πάτο του τα περ, σε μια στρώση.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, και την απλώνουμε πάνω στα μπισκότα.
Ισιώνουμε την κρέμα με μαρίζ.
Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα, μόνο από την μια πλευρά αυτήν την φορά, στο γάλα και τον χυμό, τα τοποθετούμε επάνω στην κρέμα, από την πλευρά που βράχηκαν.
Με μερικά ψεκάσματα, ραίνουμε με το ροδόνερο, την στεγνή τους πλευρά.
Κλείνουμε το τα περ, και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για μια ώρα να πήξει.
Κατόπιν, πασπαλίζουμε τα μπισκότα, με ζάχαρη άχνη, – ρίχνουμε από τρυπητό- στολίζουμε με ροδοπέταλα, τα αχνισμένα μπισκότα, κόβουμε κομμάτια, σε μέγεθος μπισκότου, και σερβίρουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!