Συνταγές
Υπέροχα όλα, καλόπιοτο το λικέρ και καλοξοδευτο το θαυμάσιο γλυκό κυδώνι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2,5 κιλά κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστούνια, 1 κιλό και 700 γρ ζάχαρη, 1 λεμόνι, 4 κούπες γεμάτες νερό, 1 ξύλο κανέλα, 4 καρφάκια γαρίφαλο. Βάζω τη μισή ποσότητα κυδώνι στην κατσαρόλα
ρίχνω τη μισή ποσότητα ζάχαρη ξανά το υπόλοιπο κυδώνι και ζάχαρη το νερό την κανέλα και τα γαρίφαλα βάζω στην φωτιά
μόλις πάρει βράσει το χαμηλωνω και σιγοβρασα για 25 λεπτά. Κλείνω το μάτι τις κουζίνας ρίχνω το μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεύω και σκεπάζω με το καπάκι, άφησα μέχρι την επόμενη μέρα.
Σήμερα το εβρασα αλλά 10 λεπτά έριξα 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
ανακατεύω αποστειρωσα τα βάζα και γέμισα.
*Για να μείνει τραγανό θα το κόψεις σε λίγο ποιο χοντρά κομμάτια όπως κόβουμε τις πατάτες για τηγανιτές αλλά ποιο χοντρά.
Βράσιμο μόνο 25 λεπτά όχι παραπάνω κατεβάζω από την φωτιά και κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι
αφήνω έτσι μέχρι την άλλη μέρα.
Για το λικέρ κράνο
τα κράνα ήταν 1 κιλό και 200 γρ, 700 γρ κονιάκ, 700 γρ ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλα, 3 γαρίφαλα.
Όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βάζο κλείνω με το καπάκι και αφήνω στον ήλιο για 40 με 50 ημέρες.
Τις 3 πρώτες μέρες ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.