Συνταγές
Γλυκόξινη μαρμελάδα από βανίλιες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”
Υλικά
2 κιλά βανίλιες
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια (προαιρετικά )
2 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις βανίλιες σε μικρά κομμάτια αφαιρούμε και τα κουκούτσια και τις βάζουμε στη κατσαρόλα.Αν είναι ώριμες αρκετά θα διευκολυνθούμε καλύτερα.
Προσθέτουμε τη κούπα με το νερό και βράζουμε τις βανίλιες,ανακατεύοντας να μην κολλήσουν ,μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν πολτός για 30 λεπτά περίπου σε μέτριας έντασης φωτιά.
Λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ τα φρούτα ή ν θέλουμε η μαρμελάδα μας να μην έχει κομμάτια φρούτου μέσα τα λιώνουμε με το ραβδομπλένταιρ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Αυτό το διαπιστώνουμε όταν στην πλάτη της ξύλινης κουτάλας μένουν κομμάτια από φρούτο.
Πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι,την βανίλια αν θέλουμε ,ανακατεύουμε ,αφήνουμε να πάρει μια δύο βράσεις και σβήνουμε το μάτι.
Μόλις η μαρμελάδα μας σταματήσει να κοχλάζει την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν ώστε να πετύχουμε καλή κονσερβοποίηση και να διατηρηθεί η μαρμελάδα μας σφραγισμένη αρκετό καιρό.
Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”