Συνταγές
Γλυκιά κολοκυθόπιτα που βγαίνει πάντα νόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου – ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”
ΥΛΙΚΑ
Με έτοιμο φύλλο.
1 πακέτο φύλλα για πίτα ( 6 φύλλα)
Λάδι
Για την γέμιση
600γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
5 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
1 φλιτζανι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζανι τσαγιούού σταφίδες
1/2 φλιτζανι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζανι τσαγιού νερό
1 φλιτζανι ζάχαρη
2 κσ μέλι
Χυμό από μισό λεμόνι και τη φλούδα
1 ξυλάκι κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Βαζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν χωρίς το μέλι 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού. Μετα προσθέτω το μέλι ανακατέυουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γεμιση:
Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ αφού την έχουμε στραγγιξει καλά προσθέτουμε την ζάχαρη τα μυρωδικά τα καρύδια τις σταφίδες και την φρυγανιά και ανακατέυουμε καλά.
Πέρνουμε τα φύλλα για πίτα. Βάζουμε γέμιση σε κάθε φύλλο ρίχνουμε λίγο λάδι και τυλίγουμε σε μπαστούνια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Κόβουμε την πίτα κομμάτια ρίχνουμε λάδι και ψήνουμε 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.
Μόλις βγάλουμε την πίτα την σιροπιάζουμε ζεστή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου – ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”