Συνταγές
Ξαφνιάστε τους αγαπημένους σας ανθρώπους! Γλυκιά κολοκυθόπιτα – είναι σαν μπακλαβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαιρη Καπνιση.
Υλικά:
-1 φλυτζάνα λάδι στο τσιγάρισμα του κολοκυθιού
-6 φλυτζάνες κολοκύθι βρασμένο, στιμμένο και τσιγαρισμένο
-5 φλυτζάνες καρύδι
-2 φλυτζάνες φρυγανιά
-2 φλυτζάνες ζάχαρη
-1 φλυτζάνα λάδι μέσα
-1 κτσ. κανέλλα
-1/2 κτσ. γαρύφαλλο
-4 αυγά
Εκτέλεση
Με την σειρά όπως τα γράφουμε, τσιγαρίζουμε την βρασμένη και καλά στιμμένη κολοκύθα πολύ καλά σε μέτρια έως δυνατή φωτιά, προσοχή μην σας καεί.
Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στρώνουμε σε ταψί Νο 38.
4 φύλλα κρούστας κάτω καλά λαδωμένα, το μισό μίγμα, 3 ενδιάμεσα λαδωμένα, το υπόλοιπο μίγμα, γυρίζουμε προς τα μέσα όλα τα φύλλα λαδώνοντας τα υπόλοιπα, 4 φύλλα λαδωμένα, κόβουμε τα εξέχοντα, χαράσσω σε κομμάτια καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρυφαλλάκι και ραντίζουμε με νεράκι όλο το γλυκό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια ώρα.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι με:
-6 φλυτζάνες ζάχαρη
-5 φλυτζάνες νερο
-1 ξυλακι κανελλα
Μετράμε 7 λεπτά από το σημείο βρασμού και σβήνουμε αφού προς το τέλος προσθέτουμε 5 με 6 σταγόνες λεμόνι.
Καυτό το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαιρη Καπνιση.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!