Συνταγές
Πολύ ωραία ιδέα για εύκολο γλυκάκι με βασιλόπιτα κέικ που περίσσεψε!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Έκοψα το κέικ σε λεπτές φέτες. Έφτιαξα ένα σιρόπι με 1 φλ ζάχαρη 1 φλ νερό το εβρασα για 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού το άφησα να κρυώσει και μετά σιροπιασα το κέικ.
Έφτιαξα μια κρέμα ζαχαροπλαστικής με
500 μμ γάλα
2 αυγά
5κ.σ κορν φλάουερ
5.κ σ ζάχαρη
2 κ.σ κακάο
100 γρ λιωμμένη κουβερτούρα
1 βανίλια
1 κ.σ βουτηρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτύπάμε τα αυγά με την ζάχαρη το κορν φλάουερ την βανίλια και το κακάο. Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί μετά πρόσθετουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας να ενσωματωθούν και μετά το ριχνουμε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβαζουμε από την φωτιά προσθέτουμε την λιωμμένη κουβερτούρα και το βουτηρο και ανακατέυουμε να ενσωματωθούν.
Σκεπαζουμε με μεμβράνη για μα μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει. Μετά βαζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και φτιαχνουμε μια γκαναζ με
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος και
1κ.σ βουτηρο
Τα λιωσαμε όλα μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία. Άφηνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την βαζουμε πάνω από την κρέμα. Στολιζουμε με κερασάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”