Συνταγές
Εύκολο γλυκάκι με μπισκοτένια βάση και γλάσο καραμέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100 γρ βουτηρο λιωμμένο κρύο
1-2 κ σ μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω τα υλικά μαζί τα στρώνω σε ταψάκι με τσέρκι 24εκ και πατάω να στρώσουν καλά.Βαζω στο ψυγείο 10-15 λεπτά να παγώσει!!!
Για την κρέμα
1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500γρ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαω την φυτική κρέμα να αφρατέψει μετά προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάω να ενσωματωθούν ! Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω!
Για το γλάσο καραμέλας
200 γρ βραστό νερό
200 γρ ζάχαρη
4 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
3 κ.σ γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει ! Σε ένα φλιτζάνι του καφέ έχω ανακατέψει την ζελατίνη με λίγο από το βραστό νερό να διαλυθεί καλά!! Αφού λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε από την φωτιά και με προσοχή Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζεστό νερό και ξαναβάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να γίνει λειο το μείγμα κατεβάζουμε
προσθέτουμε την ζελατίνη και την γλυκόζη και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και να γίνει παχυρευστο σαν μέλι.
Συναρμολόγηση
Μέσα στην φόρμα πάνω από το μπισκότο στρώνουμε την κρέμα και από επάνω την παχυρευστη καραμελα! Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά! Εγώ διακόσμησα με καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έβαλα σε κορνε και κομμάτια καραμέλας !!!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.