Συνταγές
Λύση ώστε να τρώμε λιγότερο κόκκινο κρέας!! Γιουβετσάκι με κουνέλι έχουμε σήμερα και έγινε λουκούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουνέλι μεγαλούτσικο
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι κρασί
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
Μία ιδέα κανέλα, μία ιδέα κύμινο (εννοώ ελάχιστο)
1 φύλλο Δάφνη
1 κουταλάκι πάπρικα
1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις μερίδες από το κουνέλι… Αφήνω να πάρουν χρώμα και από τη μία και από την άλλη και σβήνω με το κρασί…
Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το κρεμμύδι τα μπαχαρικά ανακατεύω και αφήνω να σοταριστεί.
Στη συνέχεια προσθέτω τη ντομάτα και βράζω για 5 λεπτά.
(Η προεργασία αυτή το κάνει πολύ πιο νόστιμο και γευστικό από ότι να το βαζα απευθείας στο φούρνο)
Κατόπιν βάζω σε ταψί το κουνέλι με τη σάλτσα όπως είναι λίγο νερό σκεπάζω καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 250 βαθμούς στον αέρα για 40.
Στη συνέχεια αφαιρώ το κρέας προσθέτω ζεστό νερό, το κριθαράκι ανακατεύω και βάζω στο φούρνο για 10 λεπτά.
Τέλος προσθέτω πάνω από το κριθαράκι τις μερίδες κουνελιού, το βάζω ξανά στο φούρνο μέχρι να ψηθεί καλά το κριθαράκι
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.