Συνταγές
Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο, χυλωμένο γιουβετσάκι με κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
γιουβετσάκι με κιμά για να μην σπαταλάμε άπειρες ώρες στην κουζίνα μας και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο! Είναι ένα υπέροχο Comfort Food-Φαγητό καρδιάς, που γλυκαίνει τον ουρανίσκο μας! Ορίστε!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 πακέτο κριθαράκι χονδρό
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
2-3 ντομάτες στον τρίφτη
1 κουτ.σούπ. πελτέ (έχω σπιτικό δικό μου)
Ζωμό από βρασμένο μοσχαράκι (εάν δεν έχετε βάλτε νεράκι)
Αλατοπίπερο και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λίγο ελαιόλαδο βάζω τον κιμά και τον ψήνω μέχρι που να ξεχωρίσει καλά και να ψηθεί όμορφα! Προσθέτω το τριμμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, τον πελτέ, αλατοπίπερο , λίγη ζάχαρη και την τριμμένη ντοματούλα
Βάζω λίγο ζωμό κρέατος και αφήνω το μείγμα να σιγοβράσει για κανένα μισάωρο! Σε άλλη κατσαρόλα, σε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζω για λίγο το κριθαράκι, για να είναι ωραίο και σπυρωτό, προσθέτω το μείγμα του κιμά που έχω έτοιμο
συμπληρώνω με τον αντίστοιχο ζωμό κρέατος (αναλογία κριθαράκι/ζωμός= 1/3)! Σιγοβράζω ανακατεύοντας κατά διαστήματα και σερβίρω! Όποιος θέλει πασπαλίζει με κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, κλπ
Μπορείτε, εάν έχετε ήδη έτοιμο κιμά φτιαγμένο να κάνετε όλη τη διαδικασία σε 15 λεπτά
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.