Συνταγές
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, οτι πρέπει για τώρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο μουλτι
1/4 φλυτζανιού του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Σέλινο ψιλοκομμένο η μαϊντανό η άνηθο
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ γεμάτη αλεύρι
Για τη σούπα
2 μικρές πατάτες κομμένες σε ρομβους
2 μικρές γλυκοπατάτες σε ρομβους
Λίγη σελινοριζα σε ρομβους
4 κουταλιές της σούπας σέλινο η μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
6 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό
Επιπλέον αλεύρι για τα γιουβαρλακια
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα για την σούπα.
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό λεμονιού από 1 μεγάλο η 2 μικρά λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αφού το έχουμε πλύνει προηγουμένως, το σέλινο η μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, το αλεύρι και το αυγό.Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε, αλευρώνουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό κρέατος ή το νερό, και το ελαιόλαδο να βράσουν. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και βράζουμε για 10′ λεπτά.
Κατόπιν ένα ένα τα γιουβαρλάκια, το ρύζι και το βούτυρο. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 25′-30′ λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το ρυζι και αφού έχει ψηθεί κάνουμε το αυγολέμονο ως εξής.
χτυπάμε ελαφρά τα αυγά στο μίξερ για φραπέ η μεσα σε ενα μπόλ. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστη ζέστη με μπούκοβο (Chilly) και μαύρο πιπέρι
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.